Salade met roomkaasballetjes

Aantal personen
1 persoon
Kooktijd
20 minuten
Menugang
Soort gerecht
Type gerecht

Ingrediënten

  • 1 snede Fries roggebrood
  • 1 klein lente-ui
  • 1 eetlepel bieslook, in ringen
  • 2 eetlepels roomkaas light
  • 1 eetlepel koriander, gehakt
  • Peper
  • 1 snufje komijnzaad
  • ½ kropsla
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel azijn, alle soorten
  • 1 eetlepel sinaasappelsap, vers
  • 2 eetlepels groentebouillon
  • rode peperkorrels

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
222 kcal
Koolhydraten
18 g
Vet
13 g
- waarvan verzadigd
2 g
Eiwit
6 g
Vezels
6 g
Groente
205 g
Zout
0,8 g

Bereiding

Verkruimel 1 sneetje Fries roggebrood en rooster in een pan zonder vet.

Snijd 1 lente-ui in fijne ringen en meng met 1 eetlepel bieslookringen, 2 eetlepels light roomkaas en 1 eetlepel gehakte koriander.

Breng op smaak met peper en 1 snufje komijnzaad.

Vorm van het mengsel met 2 eetlepels 3 balletjes, wentel door de broodkruimels en druk licht aan.

Verdeel ½ kropsla in stukken en leg op een bord. Schep de roomkaasballetjes erop.

Maak een dressing van 1 eetlepel olie, 1 eetlepel azijn, 1 eetlepel sinaasappelsap, 2 eetlepels groentebouillon en breng op smaak met peper. 

Sprenkel over de salade en bestrooi met rode peperkorrels.

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes