Salade van groenten, fruit en kokos

Bereiding

Een keertje trek in iets anders en lekker oosters als salade? Dan is deze variant op de pittige en licht zoete Indonesische roedjaksalade een perfecte keuze.

Blancheer de haricots verts 5 minuten in water met zout. Giet ze af, spoel ze onder koud water om en laat ze uitlekken.

Schil de grapefruit dik en snijd de partjes tussen de vliezen uit. Snijd de rode pepers in de lengte doormidden, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in dunne reepjes.

Verwijder het stugge buitenste blad, kontje en bovenkant van de sereh en hak de stengel fijn.

Schil de mango en snijd deze in stukjes.

Meng in een kom haricots verts met grapefruit, mango en peperreepjes.

Snijd de citroenblaadjes in smalle reepjes en de lente-uitjes in smalle ringetjes.

Breng 500 ml water met citroenblaadjes, sojasaus, basterdsuiker en sereh aan de kook en laat het mengsel 6 minuten op hoog vuur inkoken. Zeef het sausje.

Rooster de pinda’s in een droge koekenpan.

Schep lente-ui, pinda’s, taugé en kokos door het fruit-boontjesmengsel en giet het sausje erover.

Ingrediënten

  • 100 g haricots verts
  • 1 rode grapefruit
  • 2 rode pepers
  • 1 stengel sereh (citroengras)
  • 1 mango
  • 2 verse blaadjes djeroek poeroet (citroenblad,toko)
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 50 g ongezouten pinda’s
  • 3 lente-uitjes
  • 100 g taugé
  • 40 g geraspte kokos

Koolhydraten 13,7 g
waarvan suikers 9,4 g
Vet 10,7 g
waarvan verzadigd 4 g
Eiwit 5,5 g
Vezels 4,6 g
Groenten 80 g
Kcal 183
Zout 0,23 g