Saltimboccahapjes met pasta

Ingrediënten
- 150 g volkoren penne, ongekookt
- 400 g rucola
- 400 g cocktailtomaatjes
- 400 g magere yoghurt
- 2 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
- 1 eetlepel citroensap
- 1 eetlepel pesto
- 400 g Kalfsfilet, rauw
- 4 plakken rauwe ham
- peper
- salie
- 2 eetlepels olijfolie
Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)
- Energie
- 431 kcal
- Koolhydraten
- 33,5 g
- - waarvan suikers
- 9,6 g
- Vet
- 13,5 g
- - waarvan verzadigd
- 3,6 g
- Eiwit
- 40,3 g
- Vezels
- 6,6 g
- Groente
- 200 g
- Zout
- 1,06 g
Bereiding
Een echte Italiaanse klassieker die al eeuwenlang populair is. Officieel met kalfsvlees, maar je kunt het ook maken met bijvoorbeeld varkensschnitzel.
Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
Hak de rucola grof. Halveer de kerstomaten.
Pers voor de dressing ½ citroen uit. Meng de yoghurt met de Parmezaanse kaas en 1 eetlepel citroensap.
Bestrooi met peper en verfijn met pesto.
Snijd de kalfsfilet in ca. 2 cm brede repen, bestrooi met peper, en salie en bak ca. 4-5 minuten in de olie.
Snijd de Parmaham in evenveel stukjes als de kalfsfilet en prik steeds 1 stukje ham op een stukje kalfsfilet vast met een satéprikker.
Meng de rucola, kerstomaten en dressing door de pasta en breng op smaak met peper.
Garneer de hapjes eventueel met blaadjes salie en serveer met de pastasalade.
Lekker en gezond eten met diabetes
Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:
- Adviezen en tips in heldere taal
- Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
- Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
