Saus van kropsla

Bereiding

Blancheer de bladen sla in een pan kokend water, laat even gaar koken.

Pureer de gare slabladen in een blender tot een fijne puree.

Snijd de venkel, uien en champignons heel fijn en bak ze zacht in wat boter.

Voeg de knoflookteentjes en droge kruiden toe. Blus af met een flinke scheut witte wijn en laat wat inkoken.

Giet wat groentebouillon erop en laat 10 minuten koken.

Zeef door een theedoek en voeg toe aan de saladepuree tot een groene saus.

Heerlijk over verschillende bereide en rauwe andere groenten!
De voedingswaarden zijn berekend door diëtiste Leonie Goezinnen. Foto: Saskia Berdenis van Berlekom

Zie voor de andere recepten van chef-kok Chris Naylor:

> Recept zonnevis met wortelbouillon
> Recept aardappelrisotto

Ingredi├źnten

  • 2 kroppen groene sla
  • 2 venkelknollen
  • 250 gram champignons
  • 2 witte uien
  • 2 tenen knoflook
  • steranijs
  • korianderzaad
  • venkelzaad
  • 2 eetlepels witte wijn, droog
  • 2 eetlepels groentebouillon

Voedingswaarden per persoon

Koolhydraten 8,9 g
waarvan suikers 7,7 g
Vet 0,9 g
waarvan verzadigd 0,1 g
Eiwit 4,7 g
Vezels 6,4 g
Groenten 385 g
Kcal 78
Zout 0,16 g

Ingestuurd door: Chris Naylor, chef-kok van Restaurant Vermeer