Scholfilet met venkel

Bereiding

Was en snijd de abrikozen klein. Snijd de dadels klein. Was de salanova sla, snijd klein en laat goed uitlekken. Was de tomaat en snijd klein.

Meng de abrikozen, dadels, sla en tomaat door elkaar in een grote bak/kom.

Maak een dressing van de mayonaise, sojayoghurt, olijfolie extra vierge, citroensap, peper en eventueel zout. Meng door de sla en zet vervolgens opzij.

Snijd de venkel in dunne plakjes van circa 0.5 cm. Bewaar het venkelgroen voor de garnering.

Verhit een grillpan zonder bakolie en gril of bak de venkel 6 minuten (totdat de venkel lichtbruin kleurt).

Schep de venkel daarna door de salade.

Heb je een glutenallergie? Spoel de hazelnoten af onder de kraan om eventuele sporen van gluten te verwijderen.

Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan in 3 minuten goudbruin. Laat afkoelen op een bord, hak grof en strooi over de salade.

Pel de ui en snijd in partjes.

Dep de vis droog met keukenpapier.

Verhit bakolie in een koekenpan en bak de scholfilet samen met de ui in 3-5 minuten gaar. Bestrooi met peper en eventueel zout. Keer halverwege.

Serveer de scholfilet met de salade en garneer met fijngesneden venkelgroen.

Tip: Ook erg lekker met een schijfje citroen, fijngesneden dille en munt.

Dit is een koolhydraatarm recept. Meer weten? Bekijk dan ook de informatie over koolhydraten

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Ingrediënten

  • 2 abrikozen 
  • 2 dadels 
  • ½ krop salanova sla 
  • 1 romatomaat 
  • 1 venkel 
  • 25 g hazelnoten 
  • 2 rode uien 
  • 200 g scholfilet
  • 1 eetlepel mayonaise
  • 1 eetlepel sojayoghurt
  • 2 eetlepels olijfolie extra vierge
  • 2 eetlepels citroensap
  • 1 eetlepel bakolie
  • peper naar smaak

Koolhydraten 24,1 g
waarvan suikers 23,4 g
Vet 38,6 g
waarvan verzadigd 5,0 g
Eiwit 22,6 g
Vezels 8,3 g
Groente 235 g
Kcal 553
Zout 0,35 g

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!