Sesambieten

Bereiding

Rooster het sesamzaad in een koekenpan op laag vuur tot de zaadjes lichtbruin kleuren.

Snijd de bieten in blokjes.

Verwarm de bieten in een koekenpan op laag vuur samen de specerijen.

Laat even kort pruttelen en haal dan de pan van het vuur.

Strooi het sesamzaad erover.

Schep alles goed door elkaar.

Tip: lekker met een stukje tartaar of kipfilet en verse blaadjes koriander. Ook smaakvol in een salade.

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Ingrediënten

  • 3 eetlepels sesamzaad
  • 400 g rode bietjes, gaar
  • 1 volle theelepel kaneel
  • 1/2 theelepel gemberpoeder
  • 1/2 theelepel kardemom

Koolhydraten 11,5 g
waarvan suikers 9,2 g
Vet 6,9 g
waarvan verzadigd 1 g
Eiwit 5,6 g
Vezels 6,8 g
Groente 200 g
Kcal 145
Zout 0,32 g

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.