Shakshuka

Bereiding

Pel en snijd de rode ui in halve ringen. Hak de knoflook fijn. Snijd de paprika in blokjes en de courgette in blokjes.

Verhit een beetje olijfolie in een pan en fruit hierin de ui glazig. Voeg de paprika en courgette samen met de kruiden toe en bak het geheel 5 minuten op middelhoog vuur.

Prak ondertussen de tomaten in het blik een beetje fijn. Voeg de tomaten en tomatenpuree toe aan het groente-kruidenmengsel in de pan en breng het geheel aan de kook.

Laat de shakshuka met de deksel op de pan 20 minuten zachtjes pruttelen. Haal na 20 minuten de pan van het vuur en maak 3 kuiltjes in de tomatensaus.

Tik een ei kapot en doe hem eerst in een kopje. Giet het ei vervolgens in één van de kuiltjes. Doe dit met alle kuiltjes.

Zet de pan met deksel weer op het vuur en bak het geheel nog zo’n 10 minuten tot het eiwit van de eieren volledig is gestold.

Variatietip: verkruimel er wat feta overheen.

Liever wél wat koolhydraten? Lekker met wat brood of zilvervliesrijst.

Wil je meer gezonde recepten ontvangen?

Schrijf je in voor de Nationale Suiker Challenge 2020 en ontvang gratis het Suiker Challenge Magazine met nog meer heerlijke recepten!

Schrijf je in

Wil je écht wat aan je suikerinname doen?

Schrijf je nu gratis in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere maand praktische tips, handige adviezen en gezonde recepten!

Schrijf je nu gratis in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere maand praktische tips, handige adviezen en gezonde recepten!

Ingrediënten

  • 1 rode ui
  • 1 paprika
  • ½ courgette
  • 1 blik gepelde tomaten (400 g)
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 3 eieren
  • koriander of peterselie
  • 1 eetlepel Berbere kruidenmix (of zelf samenstellen met paprikapoeder, knoflook, chili, piment, gember en/of koriander)
  • olijfolie
  • peper

Koolhydraten 16,9 g
waarvan suikers 15,7 g
Vet 12,3 g
waarvan verzadigd 2,9 g
Eiwit 14,4 g
Vezels 5,9 g
Groente 150 g
Kcal 253
Zout 0,77 g

Wil je écht wat aan je suikerinname doen?

Schrijf je nu gratis in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere maand praktische tips, handige adviezen en gezonde recepten!

Schrijf je nu gratis in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere maand praktische tips, handige adviezen en gezonde recepten!