Shepherds pie

Bereiding

Snijd de wortel, ui en knoflook fijn. Verwarm 1 eetlepel olijfolie in een grote pan en bak de ui en knoflook. Voeg de wortel toe wanneer de ui bruin kleurt en bak 5 minuten. Voeg het rundergehakt toe en bak gaar.

Snijd de courgette klein. Voeg als het gehakt gaar is de courgette, de tomatenblokjes, het bouillonblokje en het laurierblaadje toe en laat dit 10 minuten sudderen boven een laag vuur, totdat de saus is ingedikt. 

Verwarm de heteluchtoven voor op 175 graden. Snijd de bloemkool in roosjes. Breng vervolgens een pan met water aan de kook en kook de roosjes in circa 8-10 minuten gaar.

Giet de inhoud van de pan in een vergiet en laat de roosjes goed uitlekken. Hoe droger de roosjes hoe lekkerder de puree. Doe de uitgelekte roosjes terug in de pan, voeg de boter, slagroom, kaas, zout en peper toe aan de pan en mix dit met een staafmixer tot een gladde puree.

Haal het laurierblaadje uit de pan met het gehakt en verdeel het gehakt over een grote ovenschotel. Schep de bloemkoolpuree eroverheen en verdeel de puree over de schotel. Bestrooi de schotel met een beetje kaas

Bak de Shepherds pie 25 minuten in de voorverwarmde oven. 

Ingrediënten

  • 1 kleine ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 wortel
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 400 g rundergehakt
  • 1 courgette
  • 400 g tomatenblokjes in blik
  • ½ groente bouillon blokje, natriumarm
  • 1 laurierblaadje
  • 1 kleine bloemkool
  • 20 g margarine
  • 50 ml slagroom
  • 50 g geraspte kaas

Koolhydraten 11,2 g
waarvan suikers 9,5 g
Vet 29,7 g
waarvan verzadigd 14,2 g
Eiwit 26,2 g
Vezels 4,1 g
Groente 254 g
Kcal 424
Zout 0,7 g