Sinaasappelcake met pecannoten

Ingrediënten
- 3/4 sinaasappelschil (20 gram)
- 50 ml slagroom
- 45 g margarine
- 3 eieren
- 100 g volkorenbloem
- 50 g Griekse yoghurt
- snufje zout
- 1 theelepel bakpoeder
- snufje kaneel
- 40 g pecannoten (garneren)
Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)
- Energie
- 99 kcal
- Koolhydraten
- 5,2 g
- - waarvan suikers
- 0,4 g
- Vet
- 7,4 g
- - waarvan verzadigd
- 2,6 g
- Eiwit
- 2,8 g
- Vezels
- 0,8 g
- Groente
- 99 g
- Zout
- 0,3 g
Bereiding
Maak de sinaasappel goed schoon en rasp ¾ van de schil af of schil met de dunschiller en pureer de sinaasappelschillen en slagroom met de staafmixer tot een soort sinaasappelroom.
Verwarm de margarine een beetje tot je het goed door het beslag kan mengen.
Verwarm de oven voor op 180 °C (hete lucht 165 °C).
Doe dan alle ingrediënten bij elkaar. Goed kloppen tot je een mooi egaal beslag hebt.
Stort het beslag in cakevorm met bakpapier en bak ongeveer 30 - 40 minuten goudbruin. Na 20 minuten kan je er nog wat pecannoten op doen.
Doe bij deze sinaasappelcake absoluut de gaarheidstest voor je hem definitief uit de oven haalt! Steek een houten satéprikker in het hart van je sinaasappelcake. De prikker moet er schoon weer uitkomen. Als er nog deeg aanplakt is je cake nog niet gaar en verleng je de baktijd met 5 à 10 minuten. Hij is na ongeveer 35 minuten gaar.
Dit is een koolhydraatarm recept. Bekijk ook de informatie over koolhydraten
Lekker en gezond eten met diabetes
Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:
- Adviezen en tips in heldere taal
- Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
- Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
