Slasoep met radijscrème

Ingrediënten
- 1 krop sla
- 200 g aardappelen
- 1 ui
- 2 eetlepels olijfolie
- 600 ml groentebouillon
- 50 g radijzen
- 100 g cottage cheese
- 3 eetlepels bieslook, in ringetjes
- peper
- 100 ml room, tot 8% vet
Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)
- Energie
- 174 kcal
- Koolhydraten
- 15 g
- Vet
- 9,5 g
- - waarvan verzadigd
- 4,5 g
- Eiwit
- 6 g
- Vezels
- 2,5 g
- Groente
- 50 g
- Zout
- 1,9 g
Bereiding
Snijd de sla in repen, de aardappelen en de ui in blokjes en bak al roerend in de olie.
Schenk er de groentebouillon bij en laat ca. 15 minuten garen.
Snijd ondertussen de radijsjes in repen.
Meng de cottage cheese met radijs en bieslookringetjes en bestrooi met peper.
Pureer de soep, roer er de room door en breng op smaak met peper.
Garneer de soep met de radijscrème.
Lekker en gezond eten met diabetes
Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:
- Adviezen en tips in heldere taal
- Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
- Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
