Slasoep met radijscrème

Aantal personen
4 personen
Kooktijd
30 minuten
Bereidingswijze
Menugang
Soort gerecht
Type gerecht

Ingrediënten

  • 1 krop sla
  • 200 g aardappelen
  • 1 ui
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 600 ml groentebouillon
  • 50 g radijzen
  • 100 g cottage cheese
  • 3 eetlepels bieslook, in ringetjes
  • peper
  • 100 ml room, tot 8% vet

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
174 kcal
Koolhydraten
15 g
Vet
9,5 g
- waarvan verzadigd
4,5 g
Eiwit
6 g
Vezels
2,5 g
Groente
50 g
Zout
1,9 g

Bereiding

Snijd de sla in repen, de aardappelen en de ui in blokjes en bak al roerend in de olie.

Schenk er de groentebouillon bij en laat ca. 15 minuten garen.

Snijd ondertussen de radijsjes in repen.

Meng de cottage cheese met radijs en bieslookringetjes en bestrooi met peper.

Pureer de soep, roer er de room door en breng op smaak met peper.

Garneer de soep met de radijscrème.

 

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes