Slawrap met kalkoen­filet en avocado

Aantal personen
1 persoon
Kooktijd
5 minuten
Menugang
Soort gerecht
Type gerecht
Slawrap met kalkoenfilet en avocado

Ingrediënten

  • 3 bladeren van een krop sla
  • ½ avocado
  • 3 plakjes kalkoenfilet
  • 30 g julienne wortel
  • 15 g zongedroogde tomatenreepjes
  • snufje peper

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
267 kcal
Koolhydraten
12,8 g
- waarvan suikers
8,5 g
Vet
18 g
- waarvan verzadigd
2,2 g
Eiwit
10,9 g
Vezels
5,8 g
Groente
140 g
Zout
1,61 g

Bereiding

Haal de bladeren los van de krop sla. Was en droog ze.

Halveer de avocado en snijd het vruchtvlees in plakjes. Schep met een lepel het vruchtvlees uit de schil.

Verdeel de kalkoenfilet, avocado, julienne wortel en zongedroogde tomaat over de slabladeren.

Breng op smaak met peper en rol op.

Vervang de kalkoenfilet door bijvoorbeeld feta voor een vegetarische versie.

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes