Snelle volkoren macaroni

Ingrediënten
- 1 ui
- 1 broccoli
- 80 g chorizo paprika
- 170 g volkoren macaroni
- 200 ml tomatenstukjes basilicum
- 1 eetlepel bakolie
- peper naar smaak
Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)
- Energie
- 698 kcal
- Koolhydraten
- 68,4 g
- - waarvan suikers
- 10,5 g
- Vet
- 31,8 g
- - waarvan verzadigd
- 9,58 g
- Eiwit
- 31,7 g
- Vezels
- 16,2 g
- Groente
- 420 g
- Zout
- 1,79 g
Bereiding
Pel en snipper de ui. Was de broccoli, snijd in kleine roosjes en de stronk in kleine dobbelsteentjes. Snijd de chorizo in reepjes.
Breng water aan de kook voor de broccoli. Kook in 8 minuten beetgaar.
Schep de broccoli daarna uit de pan en leg opzij, giet het water niet af!
Kook de volkoren macaroni in het broccoli kookvocht in 8 minuten al dente (of gebruik een andere pan met water). Giet daarna het water af.
Verhit bakolie in een koekenpan en fruit de ui 2 minuten. Bak de chorizo samen met de ui krokant.
Schep een deel van de chorizo uit de pan en leg opzij. Voeg de broccoli en tomatenstukjes toe aan de pan en breng zachtjes aan de kook. Breng eventueel verder op smaak met peper.
Serveer de volkoren macaroni met een flinke schep broccoli en chorizo in tomatensaus.
Garneer het gerecht met de overige chorizo.
Tip: Lekker met geraspte kaas.
Lekker en gezond eten met diabetes
Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:
- Adviezen en tips in heldere taal
- Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
- Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
