Soukaburger met veldsla

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Pel de ui en snijd in partjes. Pel de knoflook.

Doe de pompoen en ui in een kom en hussel olijfolie extra vierge erdoor. Pers de knoflook erboven uit en breng op smaak met zout en peper.

Spreid uit over de bakplaat en rooster in 25-30 minuten gaar en goudbruin. Zet eventueel de laatste 2 minuten de ovengrillstand aan.

Veeg intussen de champignons schoon en snijd doormidden of in vieren.

Verhit bakolie (of roomboter als je dat lekkerder vindt) in een koekenpan en bak de champignons samen met de soukaburgers 5-10 minuten op een laag vuur.

Was de veldsla en verwijder eventuele worteltjes. Hak de pinda's grof.

Serveer de geroosterde pompoen en gebakken champignons op een bedje van veldsla. Strooi de gehakte pinda's erover. Heerlijk met de soukaburger ernaast.

Tip: Het is ook erg lekker de pompoen te mengen met verse tijm of rozemarijn.

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Ingrediënten

  • 2 biologische uien
  • 2 biologische knoflookteentjes
  • 400 g biologische butternut pompoen, gesneden 
  • 250 g biologische champignons, wit 
  • 2 biologische soukaburgers
  • 75 g biologische veldsla 
  • 25 g biologische pinda's
  • 1 eetlepel olijfolie extra vierge 
  • 1 eetlepel bakolie 
  • zout en peper naar smaak

Koolhydraten 31 g
waarvan suikers 4 g
Vet 33 g
waarvan verzadigd 6 g
Eiwit 16 g
Vezels 10 g
Groente 440 g
Kcal 576
Zout 0,3 g

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!