Spaghetti aglio e olio

Bereiding

Kook 200 g vokorenspaghetti gaar volgens aanwijzing op de verpakking.

Pers 8 teentjes knoflook uit. Snij 4 chilipepertjes in ringen en verwijder de zaadjes.

Bak de knoflook en de chilipeper in 3 eetlepels olie ca. 3 minuten aan.

Blus af met 400 ml groentebouillon.

Snijd 10 tomaten in kleine blokjes en voeg met 6 eetlepels gehakte peterselie en de spaghetti door de saus.

Breng op smaak met peper en serveer.

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Ingrediënten

  • 200 g volkorenspaghetti, ongekookt    
  • 8 teentjes knoflook    
  • 40 g chilipepertjes, (4 stuks)    
  • 3 eetlepels olijfolie    
  • 400 ml groentebouillon
  • 10 hele tomaten    
  • 6 eetlepels peterselie, gehakt        
  • peper

Koolhydraten 42,9 g
waarvan suikers 7 g
Vet 11,3 g
waarvan verzadigd 1,8 g
Eiwit 9,4 g
Vezels 8,2 g
Groenten 190 g
Kcal 326
Zout 1,12 g

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!