Spaghetti met kipfilet, tomaat en rucola

Ingrediënten
- 500 g champignons
- 400 g kipfilet
- 240 g volkoren spaghetti
- 400 gram spinazie
- 75 g rucola
- 8 zongedroogde tomaatjes
- 3 eieren
- 1 rode paprika
- 3 bosuitjes
- 2 eetlepels vloeibare margarine
Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)
- Energie
- 523 kcal
- Koolhydraten
- 49,2 g
- - waarvan suikers
- 8,2 g
- Vet
- 14,2 g
- - waarvan verzadigd
- 2,5 g
- Eiwit
- 44,4 g
- Vezels
- 10,2 g
- Groente
- 274 g
- Zout
- 1 g
Bereiding
Kook de spaghetti zoals op de verpakking gaar.
Snijd de kipfilet in stukjes en bak deze goudbruin met vloeibare margarine.
Snijd ondertussen de champignons in kwarten, de paprika in blokjes, de bosuitjes in dunne ringen en de zongedroogde tomaten in reepjes.
Bak de champignons en paprika in een grote wok en bak de bosuitjes de laatste twee minuten ook mee.
Voeg ten slotte de spinazie toe en bak mee tot deze is geslonken.
Doe de spaghetti en kipfilet erbij en voeg de 3 rauwe eieren toe. Roer het geheel goed door elkaar totdat de eieren volledig zijn gestold.
Garneer met wat rucola en de zongedroogde tomatenreepjes.
Lekker en gezond eten met diabetes
Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:
- Adviezen en tips in heldere taal
- Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
- Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
