Foto: Mix van spaghetti en courgetti met tomatensaus met groente en  tonijn

Bereiding

Was de tomaten en snijd in kleine blokjes. Was de courgette en snijd met behulp van een spiraalsnijder tot dunne linten. Was de puntpaprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in blokjes. Snijd de knoflook fijn.

Verhit de olijfolie in een hapjespan bak de tomaten, paprika en knoflook 2 á 4 minuten op middelhoog vuur.

Kook ondertussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Voeg de gezeefde tomaten, tonijn, Provençaalse kruiden en peper toe aan de hapjespan. Bak 3 minuten en voeg vervolgens de courgetti toe en bak nog 2 á 3 minuten.

Giet de spaghetti af en voeg toe aan de saus. Meng het geheel.

Verdeel de spaghetti over de borden en garneer met de kappertjes.

Liever minder koolhydraten? Vervang de volkoren spaghetti door 1 extra courgette en maak daar courgettespaghetti van.

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Ingrediënten

  • 2 tomaten
  • 1 courgette of courgette spaghetti
  • 1 puntpaprika
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 100 g volkoren spaghetti
  • 250 g gezeefde tomaten
  • 1 blikje tonijn (op water)
  • 2 theelepels Provençaalse kruiden
  • peper naar smaak
  • 2 theelepels kappertjes

Koolhydraten 52,7 g
waarvan suikers 18,5 g
Vet 8,5 g
waarvan verzadigd 1,7 g
Eiwit 32,9 g
Vezels 10,5 g
Groente 400 g
Kcal 439
Zout 1,28 g

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.