Spinazie­pannen­koeken

Aantal personen
4 personen
Kooktijd
25 minuten
Bereidingswijze
Menugang
Soort gerecht
Foto spinaziepannenkoeken belegd met hüttenkäse en avocadosalade

Ingrediënten

  • 1 rijpe avocado
  • 250 g cherrytomaatjes
  • 100 g babyspinazie
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ei
  • 80 g zelfrijzend bakmeel
  • 120 ml halfvolle melk
  • peper
  • 200 g hüttenkäse

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
259 kcal
Koolhydraten
19,9 g
- waarvan suikers
5,7 g
Vet
13,8 g
- waarvan verzadigd
3,3 g
Eiwit
12 g
Vezels
3,1 g
Groente
110 g
Zout
0,84 g

Bereiding

Halveer de avocado en verwijder de schil en de pit. Snijd in dunne plakjes.

Snijd de cherrytomaatjes in kwarten en doe ze met de plakjes avocado en een kwart van de spinazie in een slakom.

Voeg 1 eetlepel olijfolie toe aan de kom en eventueel wat peper.

Voeg in een blender het ei, bakmeel, melk, rest van de spinazie en een snufje zwarte peper toe en mix tot een glad beslag.

Zet een grote koekenpan op halfhoog vuur, verwarm met 1 eetlepel en giet er een dun laagje beslag in en kantel de pan om het over het hele oppervlak uit te laten vloeien.

Bak de pannenkoeken 2 minuten aan één kant, of tot de onderkant goudbruin is, en leg ze op een stapel op een bord.

Beleg de pannenkoeken met hüttenkäse en de avocadosalade.

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes