Spinaziepannenkoeken

Ingrediënten
- 1 rijpe avocado
- 250 g cherrytomaatjes
- 100 g babyspinazie
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 ei
- 80 g zelfrijzend bakmeel
- 120 ml halfvolle melk
- peper
- 200 g hüttenkäse
Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)
- Energie
- 259 kcal
- Koolhydraten
- 19,9 g
- - waarvan suikers
- 5,7 g
- Vet
- 13,8 g
- - waarvan verzadigd
- 3,3 g
- Eiwit
- 12 g
- Vezels
- 3,1 g
- Groente
- 110 g
- Zout
- 0,84 g
Bereiding
Halveer de avocado en verwijder de schil en de pit. Snijd in dunne plakjes.
Snijd de cherrytomaatjes in kwarten en doe ze met de plakjes avocado en een kwart van de spinazie in een slakom.
Voeg 1 eetlepel olijfolie toe aan de kom en eventueel wat peper.
Voeg in een blender het ei, bakmeel, melk, rest van de spinazie en een snufje zwarte peper toe en mix tot een glad beslag.
Zet een grote koekenpan op halfhoog vuur, verwarm met 1 eetlepel en giet er een dun laagje beslag in en kantel de pan om het over het hele oppervlak uit te laten vloeien.
Bak de pannenkoeken 2 minuten aan één kant, of tot de onderkant goudbruin is, en leg ze op een stapel op een bord.
Beleg de pannenkoeken met hüttenkäse en de avocadosalade.
Lekker en gezond eten met diabetes
Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:
- Adviezen en tips in heldere taal
- Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
- Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
