Spinaziequiche met tomaat

Bereiding

Kneed 210 g volkorenmeel, 100 g margarine, 4 eetlepels koud water tot een glad deeg.

Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit, bekleed daarmee een springvorm (Ø 26 cm) en maak een smalle rand.

Prik het deeg meerdere malen in met een vork en bak ca. 20 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C voor.

Laat voor het beleg 400 g bladspinazie ontdooien en druk het vocht eruit.

Snipper 1 ui en laat met 1 uitgeperst teentje knoflook in 1 eetlepel olie fruiten, voeg toe aan de spinazie en laat ca. 5 minuten meestoven.

Breng op smaak met peper en nootmuskaat.

Meng 125 ml room (tot 15% vet) met 2 eieren, breng op smaak met peper.

Verdeel het afgekoelde spinaziemengsel met 200 g gehalveerde kerstomaten over het deeg.

Schenk het eimengsel erover. Verkruimel 100 g light geitenkaas en verdeel erover.

Bak de quiche ca. 30 minuten in de verwarmde oven.

 

Ingrediënten

  • 210 g volkorenmeel
  • 100 g margarine, 40% vet
  • 60 ml water
  • 400 g spinazie, diepvries
  • 1 hele ui
  • 1 teentje knoflook, uitgeperst
  • 1 eetlepel olijfolie
  • peper
  • nootmuskaat
  • 125 ml room, verlaagd vetgehalte, tot 15%  vet
  • 2 middelgrote eieren
  • 200 g cocktailtomaatjes, gehalveerd
  • 100 g geitenkaas, light

Voedingswaarden per persoon

Koolhydraten 26,4 g
waarvan suikers 4,4 g
Vet 22,3 g
waarvan verzadigd 7,3 g
Eiwit 13,6 g
Vezels 6,5 g
Groente 115 g
Kcal 373
Zout 0,43 g

Ingestuurd door: Voedingscentrum