Spinaziequiche met tomaat

Ingrediënten
- 210 g volkorenmeel
- 100 g margarine, 40% vet
- 60 ml water
- 400 g spinazie, diepvries
- 1 hele ui
- 1 teentje knoflook, uitgeperst
- 1 eetlepel olijfolie
- peper
- nootmuskaat
- 125 ml room, verlaagd vetgehalte, tot 15% vet
- 2 middelgrote eieren
- 200 g cocktailtomaatjes, gehalveerd
- 100 g geitenkaas, light
Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)
- Energie
- 373 kcal
- Koolhydraten
- 26,4 g
- - waarvan suikers
- 4,4 g
- Vet
- 22,3 g
- - waarvan verzadigd
- 7,3 g
- Eiwit
- 13,6 g
- Vezels
- 6,5 g
- Groente
- 115 g
- Zout
- 0,43 g
Bereiding
Kneed 210 g volkorenmeel, 100 g margarine, 4 eetlepels koud water tot een glad deeg.
Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit, bekleed daarmee een springvorm (Ø 26 cm) en maak een smalle rand.
Prik het deeg meerdere malen in met een vork en bak ca. 20 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C voor.
Laat voor het beleg 400 g bladspinazie ontdooien en druk het vocht eruit.
Snipper 1 ui en laat met 1 uitgeperst teentje knoflook in 1 eetlepel olie fruiten, voeg toe aan de spinazie en laat ca. 5 minuten meestoven.
Breng op smaak met peper en nootmuskaat.
Meng 125 ml room (tot 15% vet) met 2 eieren, breng op smaak met peper.
Verdeel het afgekoelde spinaziemengsel met 200 g gehalveerde kerstomaten over het deeg.
Schenk het eimengsel erover. Verkruimel 100 g light geitenkaas en verdeel erover.
Bak de quiche ca. 30 minuten in de verwarmde oven.
Lekker en gezond eten met diabetes
Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:
- Adviezen en tips in heldere taal
- Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
- Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
