Stamppot met appel
Ingrediënten
- 200 g pangasiusfilet (diepvries)
- 350 g kruimige aardappelen
- 350 g knolselderij
- 2 appels (1 zoet & 1 zuur)
- 1 ui
- 1 eetlepel olijfolie
- peper naar smaak
- ½ theelepel kaneel
- Snufje kruidnagel
- 1 eetlepel Groninger mosterd
Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)
- Energie
- 455 kcal
- Koolhydraten
- 62,2 g
- - waarvan suikers
- 18,3 g
- Vet
- 7,9 g
- - waarvan verzadigd
- 1,7 g
- Eiwit
- 25,6 g
- Vezels
- 16,1 g
- Groente
- 225 g
- Zout
- 0,8 g
Bereiding
Laat de pangasiusfilet ontdooien.
Schil de aardappelen, knolselderij en appels. Snijd alles in blokjes. Maak de ui schoon en snijd in halve ringen.
Doe de aardappelen en knolselderij in een pan met koud water en breng aan de kook. Kook 10 minuten en voeg vervolgens de appel toe. Kook nog 5 minuten.
Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de pangasiusfilet en de ui 6-8 minuten.
Giet de aardappel, knolselderij en appel af en laat uitwasemen.
Stamp de aardappel, knolselderij en appel met een aardappelstamper tot een puree. Breng op smaak met peper, kaneel, kruidnagel en mosterd.
Serveer de stamppot met de pangasiusfilet en ui.
Wil je graag gezond en goedkoop eten en kun je daar wat hulp bij gebruiken?
Meld je gratis aan voor Appeltje-eitje en ontvang een receptenboekje met gezonde en goedkope recepten en handige budgettips.