Stamppot postelein

Bereiding

Breng water aan de kook voor de aardappels en zoete aardappels.

Was of schil de aardappels en zoete aardappels, snijd klein en kook ze in 15-20 minuten gaar. Giet daarna het water af en vang een beetje kookvocht op.

Pel en snijd de rode ui in halve ringen. Verwarm bakolie in een braadpan en karamelliseer de rode ui op een laag vuur (circa 10-15 minuten).

Verhit bakolie in een koekenpan en bak de paprikaburgers 5-8 minuten.

Was en snijd de tomaat klein. Was de postelein, laat uitlekken en snijd klein.

Stamp de aardappels en zoete bataat met wat kookvocht tot een smeuïge puree. Roer de postelein en de tomaat erdoor. Breng op smaak met zout en peper.

Serveer de postelein stamppot met de gekaramelliseerde uien en de paprikaburgers.

Tip: Het is ook erg lekker om wat mosterd door de puree te roeren.

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Ingrediënten

  • 300 g biologische aardappels 
  • 300 g biologische zoete aardappel 
  • 2 biologische rode uien 
  • 2 biologische paprikaburgers 
  • 2 biologische romatomaten
  • 200 g biologische postelein
  • 2 eetlepels bakolie
  • zout en peper naar smaak

Koolhydraten 83 g
waarvan suikers 24 g
Vet 25 g
waarvan verzadigd 3 g
Eiwit 15 g
Vezels 15 g
Groente 420 g
Kcal 646
Zout 1,5 g

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!