Stamppotje van waterkers en gebakken tilapiafilet

Bereiding

Een stevige stamppot en toch een lekker slank gerecht. Waterkers en mierikswortel zorgen voor een beetje pittig accent naast de milde smaak van de tilapia.

Kook de aardappelen in weinig water met wat zout in 20 minuten gaar.

Meng in een diep bord bloem, kerriepoeder, zout en peper door elkaar. Snijd de vis in brede repen en wentel die door het bloemmengsel.

Verhit de helft van de margarine in een koekenpan en bak de vis in 5 minuten mooi bruin en gaar.

Verwijder de grove steeltjes van de waterkers. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn.

Voeg de rest van de margarine toe en roer er zoveel melk door dat een smeuïge puree ontstaat. Schep mierikswortel, waterkers, ui en tomaat erdoor.

Warm de stamppot al omscheppend nog enkele minuten door en breng hem op smaak met zout en peper.

Schep de stamppot op vier (warme) borden en leg de vis erop.

Let bij het kopen van de tilapiafilet of er een ASC keurmerk op de verpakking staat. Dit keurmerk geeft aan dat de tilapia op een verantwoorde manier is gekweekt.

Dit recept komt uit het kookboek:

Zin in lekker eten?

Ontdek ons kookboek vol gezonde én lekkere recepten. Of je nu diabetes hebt of niet.

Ingrediënten

  • 800 g kruimige aardappelen
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel versgemalen peper
  • 2 eetlepels bloem
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 400 g tilapiafilet
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 250 g waterkers
  • 150 ml melk
  • 1 eetlepel geraspte mierikswortel (potje)
  • 1 ui, gesnipperd
  • 4 tomaten, ontveld en in blokjes

Voedingswaarden per persoon

Koolhydraten 48,2 g
waarvan suikers 7,3 g
Vet 7 g
waarvan verzadigd 1,5 g
Eiwit 26,3 g
Vezels 8,1 g
Groenten 160 g
Kcal 378
Zout 0,85 g

Ingestuurd door: Diabetes Fonds