Sushibowl met garnalen

Aantal personen
2 personen
Kooktijd
20 minuten
Bereidingswijze
Menugang
Soort gerecht
Type gerecht
foto: sushibowl met quinoa, komkommer, radijs, edamame bonen, avocado en garnalen

Ingrediënten

  • 100 g quinoa
  • 80 g radijs
  • 100 g (snack)komkommer(s)
  • 1 avocado
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 150 g garnalen
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 100 g edamame bonen
  • 1 theelepel sesamzaadjes
  • ½ eetlepel wasabi
  • 3 eetlepels yoghurt

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
639 kcal
Koolhydraten
40,6 g
- waarvan suikers
6,2 g
Vet
33,5 g
- waarvan verzadigd
4,7 g
Eiwit
37 g
Vezels
13,9 g
Groente
180 g
Zout
2,02 g

Bereiding

Breng water aan de kook en kook de quinoa 10 á 12 minuten.

Was de radijzen en snackkomkommers en snijd in plakjes. Snijd het vruchtvlees van de avocado in plakjes.

Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de garnalen gaar. Voeg de paprikapoeder toe.

Maak ondertussen het sausje: meng de wasabi met de yoghurt.

Schep de quinoa in een ruime kom en verdeel hier de radijs, komkommer, avocado, garnalen, edamame bonen en het sausje over.

Garneer met de sesamzaadjes.

Je kunt de quinoa ook vervangen door broccolirijst of bloemkoolrijst voor minder koolhydraten.

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes