foto: sushibowl met quinoa, komkommer, radijs, edamame bonen, avocado en garnalen

Bereiding

Breng water aan de kook en kook de quinoa 10 á 12 minuten.

Was de radijzen en snackkomkommers en snijd in plakjes. Snijd het vruchtvlees van de avocado in plakjes.

Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de garnalen gaar. Voeg de paprikapoeder toe.

Maak ondertussen het sausje: meng de wasabi met de yoghurt.

Schep de quinoa in een ruime kom en verdeel hier de radijs, komkommer, avocado, garnalen, edamame bonen en het sausje over.

Garneer met de sesamzaadjes.

Je kunt de quinoa ook vervangen door broccolirijst of bloemkoolrijst voor minder koolhydraten.

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Ingrediënten

  • 100 g quinoa
  • 80 g radijs
  • 100 g (snack)komkommer(s)
  • 1 avocado
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 150 g garnalen
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 100 g edamame bonen
  • 1 theelepel sesamzaadjes
  • ½ eetlepel wasabi
  • 3 eetlepels yoghurt

Koolhydraten 40,6 g
waarvan suikers 6,2 g
Vet 33,5 g
waarvan verzadigd 4,7 g
Eiwit 37 g
Vezels 13,9 g
Groente 180 g
Kcal 639
Zout 2,02 g

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!