Tabouleh met komkommer en munt

Ingrediënten
- 250 g bulgur (ongekookt)
- 120 g feta, in blokjes
- 100 g gemengde sla
- 1 komkommer
- 4 rijpe tomaten
- 5 eetlepels geurige olijfolie, extra vierge
- 3 bosuitjes, in dunne ringetjes
- 80 g geroosterde paprika (uit pot), in reepjes
- 15 g platte peterselie, fijngehakt
- 15 g verse munt, fijngehakt
- 16 olijven
- sap van 1 grote citroen
- 1/2 theelepel zout en versgemalen peper
Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)
- Energie
- 448 kcal
- Koolhydraten
- 45,7 g
- - waarvan suikers
- 5,5 g
- Vet
- 20,5 g
- - waarvan verzadigd
- 5,9 g
- Eiwit
- 14,9 g
- Vezels
- 10,3 g
- Groente
- 200 g
- Zout
- 1,44 g
Bereiding
Deze mediterrane salade met bulgur is tegenwoordig geen onbekende meer in de Nederlandse keukens. Zorg dat alle ingrediënten vers en van uitstekende kwaliteit zijn. Succes gegarandeerd!
Meng de bulgur in een kom met 2 dl kokend water en laat dit ca. 20 minuten staan.
Schil de komkommermet een dunschiller. Halveer de komkommer in de lengte, schraap de zaadjes eruit en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
Ontvel de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
Meng citroensap met komkommer en tomaat door de bulgur en laat de salade nog 20 minuten staan.
Roer vlak voor het serveren de olijfolie door de tabouleh en schep bosui, peterselie en munt erdoor. Breng de salade op smaak met zout en peper.
Maak de tabouleh mooi op met reepjes geroosterde paprika, blokjes feta en olijven.
Serveer op een platte schaal met blaadjes little gem eromheen.
Lekker en gezond eten met diabetes
Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:
- Adviezen en tips in heldere taal
- Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
- Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
