Tapenade artisjok, olijven en tonijn

Bereiding

Voeg alle ingrediënten, behalve de tonijn en peterselie, toe aan een keukenmachine.

Laat kort draaien tot er een grove tapenade ontstaat.

Trek de tonijn los met een vork en voeg toe.

Snijd de peterselie fijn en voeg ook toe.

Breng op smaak met zwarte peper.

Roer alles goed door en laat bij voorkeur een paar uur staan om de smaken in te laten trekken.

Serveer met volkoren toast, schijfjes komkommer en/of scheutjes witlof.

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang direct het magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang direct het magazine.

Ingrediënten

  • 125 g artisjokharten
  • 75 g groene olijven
  • 60 g tonijn (uit blik, op olie)
  • 3 eetlepels extra vierge olijfolie
  • 1 eetlepel kappertjes
  • scheutje vers citroensap
  • 5 g (verse) platte peterselie
  • zwarte peper

Koolhydraten 0,5 g
waarvan suikers 0,1 g
Vet 2,0 g
waarvan verzadigd 0,3 g
Eiwit 0,9 g
Vezels 0,5 g
Groente 11 g
Kcal 25
Zout 0,19 g

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang direct het magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang direct het magazine.