Thaise curry met babymais en chili-cashews

Bereiding

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de sobanoedels. Snijd de sjalot in halve ringen. Snijd 1/3 rode peper fijn per persoon (zie Tip). Snijd of rasp de gember en knoflook fijn. Bewaar een klein deel van de rode peper en knoflook apart voor stap 3. Snijd de gele wortel in halve maantjes. 

Tip: gebruik naar smaak meer.

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de gele wortel, sjalot, gember, knoflook, rode peper 3 - 4 minuten. Snijd ondertussen de groene paprika in repen en voeg deze toe aan de pan. Voeg de groene currykruiden, laos, gemalen korianderzaad toe en verkruimel 1/3 bouillonblokje per persoon boven de pan. Bak het geheel 1 minuut en blus dan af met een 150 ml water per persoon. Breng aan de kook en kook 2 - 3 minuten.

Halveer de babymais in de lengte. Kook de babymais 30 seconden tot 1 minuut in het kokende water. Schep de babymais uit het water en bewaar apart. Kook de sobanoedels 3 - 4 minuten in het water van de babymais. Giet daarna af en laat staan in de pan met deksel. Roer een scheutje olie door de noedels zodat ze niet aan elkaar plakken.

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een kleine koekenpan op middelhoogvuur. Bak de babymais in 1 - 2 minuten goudbruin. Blus af met 1 tl sojasaus per persoon. Haal uit de pan en bewaar tot serveren. Verhit de pan opnieuw. Bak de cashewstukjes samen met de achtergehouden rode peper en knoflook 1 - 2 minuten of tot goudbruin op hoog vuur. Haal uit de pan en bewaar apart. Snijd de bladpeterselie en koriander fijn.

Voeg de kokosmelk toe aan de curry en laat het geheel nog 2 - 3 min zachtjes koken. Voeg eventueel een scheutje water toe als de curry te droog wordt. Rasp de schil van de limoen boven de curry en snijd de rest in 4 parten. Knijp 1 partje limoen per persoon uit boven de pan. Breng op smaak met peper en zout.

Meng de sobanoedels met de curry en verdeel over diepe borden. Verdeel de babymais over de noedels. Bestrooi het geheel met de verse kruiden. Garneer met de chili-cashews. 

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Ingrediënten

  • 1 sjalot
  • 1 groene paprika
  • 150 g babymais
  • 1 gele wortel
  • 200 g sobanoedels
  • 200 ml kokosmelk
  • 20 g cashewstukjes
  • 1 limoen
  • 2 knoflooktenen
  • 1/2 rode peper
  • 2,5 cm verse gember
  • 10 g verse bladpeterselie en koriander
  • Groene currykruiden
  • Laos
  • Gemalen koriander
  • Groentebouillonblokje
  • Zonnebloemolie
  • Sojasaus
  • Peper en zout

Koolhydraten 99,4 g
waarvan suikers 18,9 g
Vet 32,4 g
waarvan verzadigd 18,3 g
Eiwit 25,7 g
Vezels 10,5 g
Groente 275 g
Kcal 820
Zout 3,96 g

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Foto: Green Chef