Tiramisu
- Nagerecht, Lactosevrij, Vegetarisch
- Bereidingstijd: 15 minuten
- Aantal personen: 4
Bereiding
Meng het volkorenmeel, bakpoeder en ei tot een glad beslag.
Doe de helft van het beslag in een kleine vierkante of rechthoekige, magnetronbestendige schaal.
Plaats 70 seconden in de magnetron op 750 watt. Haal de cake uit de schaal en giet nu het 2de deel van het beslag in de schaal en plaats weer in de magnetron.
Laat beide cakes afkoelen en dompel onder in de koffie.
Leg 1 cake terug in de schaal en verdeel hier de helft van de sojayoghurt over. Leg er vervolgens het 2de stuk cake op. Verdeel de overige sojayoghurt er over en strooi als laatst het cacaopoeder over de bovenkant.
Tip: Voor een koolhydraatarme versie kun je het volkorenmeel vervangen door amandelmeel. Neem dan 75 g amandelmeel, 2 theelepels bakpoeder en 2 eieren.