Tom kha kai met wortellinten


-
Hoofdgerecht, Koolhydraatarm
-
Bereidingstijd: 20 minuten
-
Aantal personen: 2
Bereiding
Pel en snipper de ui. Was de sperziebonen, verwijder de uiteindes en halveer ze. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in dunne stroken.
Veeg de champignons schoon en snijd in plakjes.
Spoel de sojabonen in een zeef af onder de kraan.
Verhit bakolie in een kookpan en fruit de ui glazig.
Voeg de kruidenmix toe en bak kort mee. Blus af met de kokosmelk en het water.
Voeg de sperziebonen, sojabonen, champignons en paprika toe. Doe de deksel op de pan en laat 10 minuten stoven. Breng eventueel verder op smaak met peper.
Was of schil de wortels. Snijd in dunne stroken met een spiraalsnijder, kaasschaaf of dunschiller.
Verhit bakolie in een koekenpan en roerbak de wortellinten enkele minuten. Het is lekker als de wortel nog knapperig is.
Serveer de wortellinten in mooie kommen en schep de Tom Kha Kai erbij.
Tip: Ook erg lekker met verse rode peper en koriander.
Dit is een koolhydraatarm recept. Bekijk ook de informatie over koolhydraten