Tom kha kai met wortellinten

Bereiding

Pel en snipper de ui. Was de sperziebonen, verwijder de uiteindes en halveer ze. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in dunne stroken.

Veeg de champignons schoon en snijd in plakjes.

Spoel de sojabonen in een zeef af onder de kraan.

Verhit bakolie in een kookpan en fruit de ui glazig.

Voeg de kruidenmix toe en bak kort mee. Blus af met de kokosmelk en het water.

Voeg de sperziebonen, sojabonen, champignons en paprika toe. Doe de deksel op de pan en laat 10 minuten stoven. Breng eventueel verder op smaak met peper.

Was of schil de wortels. Snijd in dunne stroken met een spiraalsnijder, kaasschaaf of dunschiller.

Verhit bakolie in een koekenpan en roerbak de wortellinten enkele minuten. Het is lekker als de wortel nog knapperig is.

Serveer de wortellinten in mooie kommen en schep de Tom Kha Kai erbij.

Tip: Ook erg lekker met verse rode peper en koriander.

Dit is een koolhydraatarm recept. Bekijk ook de informatie over koolhydraten

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Ingrediënten

  • 2 uien 
  • 100 g sperziebonen 
  • 1 rode paprika 
  • 250 g champignons 
  • 210 g sojabonen 
  • 25 g Thom kha kai kruidenmix 
  • 200 ml kokosmelk 
  • 200 g wortels
  • 2 eetlepels bakolie
  • 200 ml water
  • peper naar smaak

Koolhydraten 27,4 g
waarvan suikers 17,9 g
Vet 35,5 g
waarvan verzadigd 18,2 g
Eiwit 15,8 g
Vezels 16,6 g
Groente 430 g
Kcal 544
Zout 0,91 g

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!