Toscaanse groentesoep

Bereiding

Pel en snipper de ui.

Schil de wortels en snijd klein.

Verwarm de bakolie en tomatenpuree in een soeppan en fruit de ui en wortels een aantal minuten op een laag vuur.

Voeg het water toe, verkruimel het groentebouillontablet erboven en breng aan de kook. Temper daarna het vuur.

Was de palmkool, verwijder eventueel de harde nerven en snijd klein. Voeg de palmkool toe aan de soep.

Laat de bonen uitlekken in een zeef en spoel af onder de kraan.

Voeg de bonen en cherrytomaten in tomatensaus toe aan de soep.

Pel de knoflook en pers erboven uit.

Breng op smaak met Italiaanse kruiden en peper. Laat de soep 10 minuten heel zachtjes koken.

Serveer de soep in mooie kommen en strooi op het laatst de Parmezaanse kaas erover.

Niet hoeven nadenken over een koolhydraatarme avondmaaltijd?

Kies eens voor het Koolhydraatarm menu van Ekomenu, nu met 25% korting! Gebruik hiervoor de code: 25%korting82EAO. Per verkocht menu doneert Ekomenu een mooi bedrag voor onderzoek.

Ingrediënten

  • 2 biologische uien
  • 250 g biologische wortels 
  • 70 g biologische tomatenpuree 
  • ½ biologische groentebouillontablet, zoutarm 
  • 150 g biologische palmkool 
  • 200 g biologische canellinibonen 
  • 200 g biologische cherrytomaten in tomatensaus 
  • 2 biologische knoflookteentjes 
  • 2 theelepels biologische Italiaanse kruiden 
  • 50 g biologische Parmezaanse kaas
  • 2 eetlepels bakolie
  • 300 ml water
  • peper naar smaak

Voedingswaarden per persoon

Koolhydraten 40,6 g
waarvan suikers 15,2 g
Vet 24,6 g
waarvan verzadigd 7,8 g
Eiwit 23,1 g
Vezels 15,5 g
Groente 300 g
Kcal 513
Zout 1,41 g

Ingestuurd door: Ekomenu

Niet hoeven nadenken over een koolhydraatarme avondmaaltijd?

Kies eens voor het Koolhydraatarm menu van Ekomenu, nu met 25% korting! Gebruik hiervoor de code: 25%korting82EAO. Per verkocht menu doneert Ekomenu een mooi bedrag voor onderzoek.