Toscaanse groente­soep

Aantal personen
2 personen
Kooktijd
25 minuten
Bereidingswijze
Menugang
Soort gerecht
Type gerecht
Toscaanse groentesoep

Ingrediënten

  • 2 uien
  • 250 g wortels
  • 70 g tomatenpuree
  • ½ groentebouillontablet, zoutarm
  • 150 g palmkool
  • 200 g canellinibonen
  • 200 g cherrytomaten in tomatensaus
  • 2 knoflookteentjes
  • 2 theelepels Italiaanse kruiden
  • 50 g Parmezaanse kaas
  • 2 eetlepels bakolie
  • 300 ml water
  • peper naar smaak

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
513 kcal
Koolhydraten
40,6 g
- waarvan suikers
15,2 g
Vet
24,6 g
- waarvan verzadigd
7,8 g
Eiwit
23,1 g
Vezels
15,5 g
Groente
300 g
Zout
1,41 g

Bereiding

Pel en snipper de ui.

Schil de wortels en snijd klein.

Verwarm de bakolie en tomatenpuree in een soeppan en fruit de ui en wortels een aantal minuten op een laag vuur.

Voeg het water toe, verkruimel het groentebouillontablet erboven en breng aan de kook. Temper daarna het vuur.

Was de palmkool, verwijder eventueel de harde nerven en snijd klein. Voeg de palmkool toe aan de soep.

Laat de bonen uitlekken in een zeef en spoel af onder de kraan.

Voeg de bonen en cherrytomaten in tomatensaus toe aan de soep.

Pel de knoflook en pers erboven uit.

Breng op smaak met Italiaanse kruiden en peper. Laat de soep 10 minuten heel zachtjes koken.

Serveer de soep in mooie kommen en strooi op het laatst de Parmezaanse kaas erover.

Dit is een koolhydraatarm recept. Bekijk ook de informatie over koolhydraten

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes