Traybake ovengroente

Ingrediënten
- 2 takjes rozemarijn
- 250 g kastanjechampignons
- 1 ui
- 2 bosuitjes
- 1 broccoli
- 200 g zoete aardappelblokjes
- 2 eetlepels milde olijfolie
- 250 g ricotta
Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)
- Energie
- 502 kcal
- Koolhydraten
- 35,4 g
- - waarvan suikers
- 16,5 g
- Vet
- 28,5 g
- - waarvan verzadigd
- 13,1 g
- Eiwit
- 20,3 g
- Vezels
- 11,7 g
- Groente
- 490 g
- Zout
- 0,34 g
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Snijd de champignons in kwarten, de ui in grove stukken, de bosuitjes in ringen en de broccoli in roosjes.
Schil de zoete aardappelen en snijd ze daarna in blokjes.
Ris de naaldjes van de takjes rozemarijn en snijd fijn.
Doe alle groenten met de rozemarijn en olijfolie in een grote kom en hussel het geheel goed door elkaar.
Verdeel de groenten over de bakplaat en maak in het midden wat ruimte vrij. Stort daar de ricotta op en rooster alles in 25 minuten gaar.
Serveer direct zo van de bakplaat.
Lekker en gezond eten met diabetes
Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:
- Adviezen en tips in heldere taal
- Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
- Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
