Traybake oven­groente

Aantal personen
2 personen
Kooktijd
45 minuten
Bereidingswijze
Menugang
Soort gerecht
Type gerecht
Traybake ovengroente

Ingrediënten

  • 2 takjes rozemarijn
  • 250 g kastanjechampignons
  • 1 ui
  • 2 bosuitjes
  • 1 broccoli
  • 200 g zoete aardappelblokjes
  • 2 eetlepels milde olijfolie
  • 250 g ricotta

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
502 kcal
Koolhydraten
35,4 g
- waarvan suikers
16,5 g
Vet
28,5 g
- waarvan verzadigd
13,1 g
Eiwit
20,3 g
Vezels
11,7 g
Groente
490 g
Zout
0,34 g

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Snijd de champignons in kwarten, de ui in grove stukken, de bosuitjes in ringen en de broccoli in roosjes.

Schil de zoete aardappelen en snijd ze daarna in blokjes.

Ris de naaldjes van de takjes rozemarijn en snijd fijn.

Doe alle groenten met de rozemarijn en olijfolie in een grote kom en hussel het geheel goed door elkaar.

Verdeel de groenten over de bakplaat en maak in het midden wat ruimte vrij. Stort daar de ricotta op en rooster alles in 25 minuten gaar.

Serveer direct zo van de bakplaat.

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes