Valentijns­cake

Bereiding

Foodblogger Oanh Ha Thi Ngoc heeft speciaal voor het Diabetes Fonds deze suikerarme Valentijnscake gemaakt. Meer informatie over andere lekkere recepten van Oanh kun je vinden op Oanh’s Kitchen.

Splits de eieren in eigeel en eiwit.

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Meng het amandelmeel, Griekse yoghurt, calorievrije zoetstof (Sukrin+), vanille-extract, wijnsteenbakpoeder en een snufje zout met de eidooiers.

Doe een snufje zout bij de eiwitten en klop de eiwitten stijf in een vetvrije glazen kom.

Meng de vloeibare margarine en stijfgeklopte eiwitten met het amandelmeel mengsel.

Giet 2/3 deel van dit mengsel in een ingevette bakvorm.

Meng de cacaopoeder door het overige deel van het mengsel.

Verdeel het cacaomengsel speels over het andere mengsel in de bakvorm.

Bak de valentijnscake 25 minuten in de oven. 

Smelt ondertussen de chocolade au-bain marie en verdeel de chocolade over de cake zodra deze is afgekoeld.

Laat de chocolade uitharden in de koelkast. Garneer eventueel met calorievrije poedersuiker (Sukrin Melis)

Dit is een koolhydraatarm recept. Bekijk ook de informatie over koolhydraten

Hart- en vaatziekten bij diabetes

Meer onderzoek is hard nodig!

Ingrediënten

  • 50 g vloeibare margarine
  • 5 eieren 
  • 200 g amandelmeel
  • 65 g Griekse yoghurt
  • 20 g calorievrije zoetstof (Sukrin+)
  • 2 tl vanille-extract
  • 2 tl wijnsteenbakpoeder
  • 2 snufjes zout
  • 1 el cacaopoeder
  • 50 g chocolade gezoet met stevia (Cavalier) 
  • beetje calorievrije poedersuiker (Sukrin Melis)

Voedingswaarden per persoon

Koolhydraten 4,1 g
waarvan suikers 1,4 g
Vet 12,3 g
waarvan verzadigd 2,3 g
Eiwit 4,9 g
Vezel 2,0 g
Groente - g
Kcal 138
Zout 0,37 g

Ingestuurd door: Oanh's kitchen

Hart- en vaatziekten bij diabetes

Meer onderzoek is hard nodig!