Vega curry met bloemkoolrijst

Bereiding

Kook een pan met water. Voeg de bloemkoolrijst toe wanneer het water kookt. 

Snijd de tomaten in blokjes, snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Gebruik 1 eetlepel olie om de ui aan te fruiten. Na ongeveer 4-5 minuten, als de ui glazig is voeg je de knoflook toe. Bak de knoflook kort mee.

Voeg de tomaten, de kokosmelk en de currypasta toe. Roer dit door en laat het 5 minuten koken.

Voeg de de kikkererwten en doperwten toe. Laat de curry 10 minuten zacht koken.

Voeg de bloemkoolrijst toe.

Ingrediënten

  • 400 g bloemkoolrijst
  • 2 tomaten
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 100 ml kokosmelk
  • 2 eetlepels currypasta
  • 265 g kikkererwten uit blik
  • 200 g doperwten

Koolhydraten 33 g
waarvan suikers 12,1 g
Vet 22 g
waarvan verzadigd 7,1 g
Eiwit 13 g
Vezels 14,2 g
Groente 218 g
Kcal 406
Zout 0,69 g