Vegan borrel­plank met geroos­terde druiven

Aantal personen
4 personen
Kooktijd
20 minuten
Menugang
Type gerecht
Borrelplank met geroosterde druiven en andere vegan ingrediënten

Ingrediënten

  • 250 g rode druiven
  • 1 eetlepel olijfolie
  • ½ eetlepel mosterd
  • peper naar smaak
  • ½ komkommer
  • 250 g cherrytomaten
  • 60 g cocktailaugurken
  • 40 g groene olijven
  • 70 g notenmix ongezout
  • 75 g hummus (bijv wortelhummus of bietenhummus)

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
289 kcal
Koolhydraten
17,9 g
- waarvan suikers
14,8 g
Vet
20,1 g
- waarvan verzadigd
3 g
Eiwit
6,4 g
Vezels
5,5 g
Groente
128 g
Zout
0,88 g

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Was de druiven en leg op een bakplaat met bakpapier.

Meng de olijfolie, mosterd en peper. Bestrijk de druiven met de mosterddressing.

Rooster de druiven 15 minuten in de oven. 

Was de groenten. Snijd de komkommer in sticks. 

Verdeel alle ingrediënten over een grote plank. 

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes