Vegan borrelplank met geroosterde druiven

Ingrediënten
- 250 g rode druiven
- 1 eetlepel olijfolie
- ½ eetlepel mosterd
- peper naar smaak
- ½ komkommer
- 250 g cherrytomaten
- 60 g cocktailaugurken
- 40 g groene olijven
- 70 g notenmix ongezout
- 75 g hummus (bijv wortelhummus of bietenhummus)
Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)
- Energie
- 289 kcal
- Koolhydraten
- 17,9 g
- - waarvan suikers
- 14,8 g
- Vet
- 20,1 g
- - waarvan verzadigd
- 3 g
- Eiwit
- 6,4 g
- Vezels
- 5,5 g
- Groente
- 128 g
- Zout
- 0,88 g
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Was de druiven en leg op een bakplaat met bakpapier.
Meng de olijfolie, mosterd en peper. Bestrijk de druiven met de mosterddressing.
Rooster de druiven 15 minuten in de oven.
Was de groenten. Snijd de komkommer in sticks.
Verdeel alle ingrediënten over een grote plank.
Lekker en gezond eten met diabetes
Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:
- Adviezen en tips in heldere taal
- Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
- Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
