Vegan bowl met jackfruit

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Snijd de zoete aardappel in partjes. Meng de partjes met 2 eetlepels olijfolie en wat paprikapoeder.

Verdeel over een bakplaat en bak in 25 minuten gaar.

Maak ondertussen met een kaasschaaf lange plakken van de komkommer.

Halveer de avocado, verwijder de pit en snijd de avocado in partjes terwijl hij nog in de schil zit. Lepel daarna de avocadohelften uit.

Laat de jackfruit uitlekken en druk de stukjes jackfruit met de bolle kant van een lepel plat. Hierdoor krijg je een vlezige structuur die lijkt op ‘pulled chicken’.

Verdeel de spinazie, komkommer, avocado, jackfruit, ongezouten noten en zoete aardappel frietjes over de borden.

Garneer met een eetlepel hummus en knijp als laatste wat citroen uit boven de salade.

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang direct het magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang direct het magazine.

Ingrediënten

  • 200 g zoete aardappel
  • olijfolie
  • paprikapoeder
  • halve komkommer
  • 1 avocado
  • 50 g ongezouten noten
  • 235 g jackfruit, naturel
  • 200 g spinazie
  • sap van halve citroen
  • 100 g hummus

Koolhydraten 17,1 g
waarvan suikers 5,0 g
Vet 25,4 g
waarvan verzadigd 3,4 g
Eiwit 8,5 g
Vezels 9,0 g
Groente 190 g
Kcal 350
Zout 0,76 g

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang direct het magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang direct het magazine.