Bereiding

Schil de aardappels en kook deze gaar in ca. 25 minuten.

Maak de ui schoon en snijd hem klein.

Bestrooi de vegetarische blokjes eventueel met peper en een beetje zout.

Verwarm de olie in een braadpan en bak hierin de blokjes aan alle kanten bruin.

Fruit de ui en de uitgeperste knoflook kort mee.

Snijd de witlof in de lengte doormidden en verwijder het middelste (bittere) gedeelte, snijd vervolgens in kleine stukjes.

Voeg de olijven, rozemarijn, gesneden witlof en de tomatenpuree toe en breng dit aan de kook. 

Stoof het gerecht nog 10 minuten. Voeg als laatste de gesneden appel toe (anders wordt deze bruin).

Ingrediënten

  • 150 g vegetarische blokjes
  • 200 g aardappelen
  • 1 stronk witlof
  • 1 kleine ui
  • 1 appel
  • 1 eetlepel olie
  • 1 teentje knoflook
  • 8 zwarte olijven zonder pit
  • mespunt gedroogde rozemarijn
  • 1/2 eetlepel tomatenpuree

Voedingswaarden per persoon

Koolhydraten 40,4 g
waarvan suikers 13,4 g
Vet 10,9 g
waarvan verzadigd 1,6 g
Eiwit 16,6 g
Vezels 7,7 g
Groente 100 g
Kcal 343
Zout 1,7 g

Ingestuurd door: Voedingscentrum