Venkel met aardappelpartjes uit de oven

Ingrediënten
- 400 g vastkokende aardappelen
- 1 venkelknol
- 2 groene paprika’s
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 eetlepel olie
Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)
- Energie
- 272 kcal
- Koolhydraten
- 45,3 g
- - waarvan suikers
- 8,6 g
- Vet
- 5,2 g
- - waarvan verzadigd
- 0,7 g
- Eiwit
- 6,3 g
- Vezels
- 9,1 g
- Groente
- 230 g
- Zout
- 0,04 g
Bereiding
Warm de oven voor op 200° C.
Boen de aardappelen schoon en snijd ze in stukken. Kook de aardappelen 5 minuten in weinig water.
Maak de groente schoon. Bewaar van de venkel het fijne groen. Snijd de venkel in 8 parten. Snijd de paprika’s en de ui in stukken. Laat de knoflookteentjes heel.
Meng de groente met de stukken aardappel, peper, een beetje zout en de olie en verdeel dit over de bakplaat van de oven.
Laat de groente in 40 minuten gaar worden. Schep alles 1 of 2 keer om. Strooi er het fijne venkelgroen over.
Lekker met reepjes kalkoen of blokjes kaas.
Foto: Shutterstock
Lekker en gezond eten met diabetes
Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:
- Adviezen en tips in heldere taal
- Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
- Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
