Venkel met aardappelpartjes uit de oven

Aantal personen
2 personen
Kooktijd
50 minuten
Bereidingswijze
Menugang
Soort gerecht
Type gerecht

Ingrediënten

  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 1 venkelknol
  • 2 groene paprika’s
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel olie

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
272 kcal
Koolhydraten
45,3 g
- waarvan suikers
8,6 g
Vet
5,2 g
- waarvan verzadigd
0,7 g
Eiwit
6,3 g
Vezels
9,1 g
Groente
230 g
Zout
0,04 g

Bereiding

Warm de oven voor op 200° C.

Boen de aardappelen schoon en snijd ze in stukken. Kook de aardappelen 5 minuten in weinig water.

Maak de groente schoon. Bewaar van de venkel het fijne groen. Snijd de venkel in 8 parten. Snijd de paprika’s en de ui in stukken. Laat de knoflookteentjes heel.

Meng de groente met de stukken aardappel, peper, een beetje zout en de olie en verdeel dit over de bakplaat van de oven.

Laat de groente in 40 minuten gaar worden. Schep alles 1 of 2 keer om. Strooi er het fijne venkelgroen over.

Lekker met reepjes kalkoen of blokjes kaas.

Foto: Shutterstock

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes