Venkel met aardappelpartjes uit de oven

Bereiding

Warm de oven voor op 200° C.

Boen de aardappelen schoon en snijd ze in stukken. Kook de aardappelen 5 minuten in weinig water.

Maak de groente schoon. Bewaar van de venkel het fijne groen. Snijd de venkel in 8 parten. Snijd de paprika’s en de ui in stukken. Laat de knoflookteentjes heel.

Meng de groente met de stukken aardappel, peper, een beetje zout en de olie en verdeel dit over de bakplaat van de oven.

Laat de groente in 40 minuten gaar worden. Schep alles 1 of 2 keer om. Strooi er het fijne venkelgroen over.

Lekker met reepjes kalkoen of blokjes kaas.

Foto: Shutterstock

Ingrediënten

  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 1 venkelknol
  • 2 groene paprika’s
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel olie

 

Voedingswaarden per persoon

Koolhydraten 45,3 g
waarvan suikers 8,6 g
Vet 5,2 g
waarvan verzadigd 0,7 g
Eiwit 6,3 g
Vezels 9,1 g
Groente 230 g
Kcal 272
Zout 0,04 g

Ingestuurd door: Voedingscentrum