Verfrissende komkommersoep

Bereiding

Snijd 1 bosje lente-ui in ringen en laat ca. 15 minuten samen met 700 ml groentebouillon koken in een pan.

Schil ½ komkommer en verwijder de kern. Leg 8 dunne plakjes opzij.

Voeg de rest van de komkommer met 20 g gehakte peterselie (vers of diepvries), 20 g gehakte bieslook (vers of diepvries), 100 g cottage cheese en 200 ml magere melk toe aan de bouillon.

Pureer de soep met een staafmixer en breng op smaak met peper.

Dek de soep af en laat hem meerdere uren afkoelen in de koeling.

Garneer de soep voor het serveren met 2 plakjes komkommer en wat verse kruiden.

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang direct het magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang direct het magazine.

Ingrediënten

  • 1 bosje lente-ui    
  • 700 ml groentebouillon
  • 1 halve komkommer    
  • 20 g peterselie, gehakt    
  • 20 g bieslook, gehakt    
  • 100 g cottage cheese    
  • 200 ml magere melk
  • peper       
  • verse kruiden

Koolhydraten 6 g
Vet 2 g
waarvan verzadigd 1 g
Eiwit 6 g
Vezels 1 g
Groenten 50 g
Kcal 64
Zout 2,2 g

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang direct het magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang direct het magazine.