Viswraps met groenteremoulade
  • recipe icon Lunch, Vis
  • time icon Bereidingstijd: 55 minuten
  • people icon Aantal personen: 6

Bereiding

Rasp 1 wortel grof en snij 3 wortels in repen. Rasp de helft van 1 komkommer en snij de andere helft in repen. Zet de repen wortel en komkommer afgedekt apart. Snij ½ bosje bieslook in ringetjes.

Meng 125 g magere yoghurt, 2 eetlepels light slasaus, geraspte groente en bieslook en breng op smaak met peper en zout.

Snij 500 g koolvisfilet in repen. Snij 2 uien in ringen en bak in 1 theelepel olie krokant. Bestrooi met 1 theelepel paprikapoeder en laat op keukenpapier uitlekken. Bak de vis ca. 8 minuten in 2 theelepels olie. Breng op smaak met peper en zout.

Verwarm 6 wraps zonder vet in een pan. Bestrijk elke wrap met de groenteremoulade, beleg met 1 blaadje sla, vis en uienringen en rol stevig op. Halveer de wraps en serveer met de groenterepen.

Ingrediënten

  • 4 middelgrote wortels   
  • 1 hele komkommer   
  • 1/2 bosje bieslook   
  • 125 g halfvolle yoghurt   
  • 2 eetlepels slasaus met yoghurt   
  • 500 g koolvis, rauw   
  • 2 hele uien   
  • 3 theelepels olijfolie   
  • 1 theelepel paprikapoeder   
  • 6 kleine volkoren tortilla's   
  • 6 blaadje sla    
  • peper    
  • zout

Koolhydraten 21,4 g
waarvan suikers 5,1 g
Vet 6,7 g
waarvan verzadigd 1,2 g
Eiwit 19,8 g
Vezels 2,4 g
Groenten 125 g
Kcal 230 g
Zout 0,85 g