Volkoren couscous

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 ºC.

Pel de ui en snijd in partjes. Doe de pompoen en ui in een kom, knijp de knoflook erboven uit en besprenkel met olijfolie extra vierge. Breng op smaak met de helft van de ras el hanout kruiden.

Bekleed een bakplaat met bakpapier en spreid de pompoen en ui erop uit. Rooster circa 20 minuten in de voorverwarmde oven. Zet eventueel de laatste minuut de ovengrillstand aan.

Wel de rozijnen in een kommetje met lauw water. Giet na 5 minuten het water af. Hak de noten samen met de rozijnen en verse peterselie grof. Breng op maak met de overige ras el hanout kruiden.

Breng een pan met water aan de kook en los het groentebouillontablet hierin op.

Doe de volkoren couscous in een kom en giet de kokendhete groentebouillon erover, totdat de couscous net onder water staat. Zet afgedekt opzij. Na 5 minuten afdekken is de couscous mooi droog en rul en klaar voor gebruik. Roer de couscous los met een vork.

Halveer intussen de granaatappel en haal de pitjes eruit. Dat kan als volgt: trek de granaatappelhelft met je handen uiteen. Houd hem ondersteboven boven een kom en geef een aantal forse tikken op de schil met een pollepel. De pitjes vallen nu gemakkelijk eruit (let op: granaatappel geeft erg af).

Serveer de volkoren couscous met de gegrilde pompoen en noten-rozijnencrumble.

Garneer met granaatappelpitjes en eventueel extra verse peterselie.

Tip: Ook erg lekker met verse abrikozen, pruimen of kaneelpoeder.

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Ingrediënten

  • 2 biologische rode uien
  • 400 g biologische pompoen, gesneden 
  • 2 biologische knoflookteentjes
  • 2 theelepels biologische ras el hanout kruiden
  • 50 g biologische rozijnen 
  • 50 g biologische hazelnoten 
  • ½ biologische groentebouillontablet, natriumarm 
  • 130 g biologische volkoren couscous 
  • ½ biologische granaatappel
  • biologische verse peterselie naar smaak
  • 1 eetlepel olijfolie extra vierge

Koolhydraten 82,8 g
waarvan suikers 30,5 g
Vet 28,0 g
waarvan verzadigd 2,5 g
Eiwit 16,2 g
Vezels 16,5 g
Groente 265 g
Kcal 763
Zout 1,28 g

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!