Volkoren fusilli

Bereiding

Pel en snipper de ui. Pel de knoflook. Laat de gegrilde paprika uitlekken in een zeef en snijd vervolgens klein.

Was de tomaten en snijd klein.

Verhit bakolie in een pan en fruit de ui 2 minuten. Doe de gegrilde paprika en tomaat erbij en bak op een laag vuur zacht (circa 5 minuten). Doe de crème fraîche erbij en laat zachtjes pruttelen.

Breng water aan de kook voor de volkoren fusilli. Kook in 8 minuten al dente. Giet daarna het water af (vang wat kookvocht op).

Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in stukken. Verhit bakolie in een koekenpan en roerbak totdat de paprika lichtbruin kleurt.

Pureer de saus met een staafmixer en pers de knoflook erboven uit.

Roer de spinazie erdoor en laat een beetje slinken (bewaar wat blaadjes voor de garnering). Voeg eventueel nog een scheutje pasta kookvocht toe voor een smeuïge saus.

Proef en breng de paprikasaus op smaak met paprikapoeder, zout en peper.

Serveer de pasta met de romige paprikasaus en verdeel de gele paprika erover. Garneer met spinazieblaadjes.

Tip: Ook erg lekker met verse basilicum, pijnboompitjes of Parmezaanse kaas.

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Ingrediënten

  • 1 biologische ui 
  • 1 biologische knoflookteen 
  • 225 g biologische gegrilde paprika 
  • 2 biologische romatomaten
  • 75 ml biologische crème fraîche 
  • 170 g biologische volkoren fusilli 
  • 1 biologische gele paprika 
  • 75 g biologische spinazie
  • 1 eetlepel bakolie
  • paprikapoeder naar smaak
  • zout en peper naar smaak

Koolhydraten 71,6 g
waarvan suikers 15,9 g
Vet 28,8 g
waarvan verzadigd 9,7 g
Eiwit 15,6 g
Vezels 12,4 g
Groente 250 g
Kcal 634
Zout 0,33 g

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!