Volkoren macaroni met pesto rosso

Aantal personen
2 personen
Kooktijd
25 minuten
Bereidingswijze
Menugang
Soort gerecht
Type gerecht
Volkoren macaroni met pesto rosso

Ingrediënten

  • 170 g volkoren macaroni
  • 2 uien
  • 2 romatomaten
  • 70 g pesto rosso
  • 150 g radijs rauwkost
  • 2 eetlepels bakolie

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
626 kcal
Koolhydraten
75 g
- waarvan suikers
14,7 g
Vet
29 g
- waarvan verzadigd
4,3 g
Eiwit
15 g
Vezels
11 g
Groente
240 g
Zout
1,2 g

Bereiding

Breng water aan de kook voor de volkoren macaroni. Kook in 8 minuten al dente. Giet daarna het water af en vang een beetje kookvocht op.

Pel de ui en snijd in halve ringen. Was de tomaat en snijd klein.

Verhit bakolie in een grote pan en fruit de ui 2 minuten. Voeg de tomatenstukjes en pesto rosso toe. Laat dit 10 minuten sudderen op een laag vuur en voeg eventueel wat pasta kookvocht toe. Voeg de laatste minuut de macaroni toe en warm kort mee.

Serveer de volkoren macaroni pesto rosso met ernaast de radijs rauwkost.

Tip: Ook lekker met een handje rucola en verse basilicum.

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes