Volkoren pastasalade met pesto

Bereiding

Kook de pasta gaar volgens de gebruiksaanwijzing.

Snijd de paprika, cherrytomaatjes en mozzarella in stukjes. Snipper de ui. Voeg alles toe aan de pasta die is afgekoeld. 

Rooster de pijnboompitten en voeg deze bij de pasta.

Voeg als laatste de pesto toe aan de salade.

Meng vervolgens alles goed door elkaar.

Serveer de pasta op een bedje van gemengde sla en rucola.

Ingrediënten

  • 80 g volkoren pasta ongekookt
  • halve bol mozzarella     
  • 2 rode paprika's
  • 10 g pijnboompitten    
  • 100 g rucola sla
  • 100 g gemengde sla
  • 2 eetlepels pesto     
  • 250 g cherrytomaatjes    
  • 1 rode ui 

Voedingswaarden per persoon

Koolhydraten 41,2 g
waarvan suikers 12,5 g
Vet 18,7 g
waarvan verzadigd 5,5 g
Eiwit 19,9 g
Vezels 9,9 g
Groente 300 g
Kcal 430
Zout 0,66 g

Ingestuurd door: Denise Knapper