Volkoren pastasalade met pesto

Bereiding

Kook de pasta gaar volgens de gebruiksaanwijzing.

Snijd de paprika, cherrytomaatjes en mozzarella in stukjes. Snipper de ui. Voeg alles toe aan de pasta die is afgekoeld. 

Rooster de pijnboompitten en voeg deze bij de pasta.

Voeg als laatste de pesto toe aan de salade.

Meng vervolgens alles goed door elkaar.

Serveer de pasta op een bedje van gemengde sla en rucola.

Ingredi├źnten

  • 80 g volkoren pasta ongekookt
  • halve bol mozzarella     
  • 2 rode paprika's
  • 10 g pijnboompitten    
  • 100 g rucola sla
  • 100 g gemengde sla
  • 15 g pesto     
  • 250 g cherrytomaatjes    
  • 1 rode ui 

Voedingswaarden per persoon

Koolhydraten 50 g
Vet 13 g
waarvan verzadigd 4,5 g
Eiwit 17,5 g
Vezels 7,5 g
Groente 250 g
Kcal 401
Zout 0,34 g

Ingestuurd door: Denise Knapper