Volkoren penne met kastanjechampignons

Ingrediënten
- 1 ui
- 250 g kastanjechampignons
- 250 g cherrytomaatjes
- 1 courgette
- 1 knoflookteen
- 2 theelepels Italiaanse kruiden
- 170 g volkoren penne
- 75 ml zure room
- 25 g pijnboompitjes
- 1 eetlepel bakolie
- peper naar smaak
Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)
- Energie
- 586 kcal
- Koolhydraten
- 71 g
- - waarvan suikers
- 15 g
- Vet
- 20 g
- - waarvan verzadigd
- 4 g
- Eiwit
- 24 g
- Vezels
- 12 g
- Groente
- 500 g
- Zout
- 0,1 g
Bereiding
Pel en snipper de ui. Veeg de kastanjechampignons schoon met keukenpapier en halveer ze of snijd in vieren.
Was de cherrytomaatjes en halveer ze. Was de courgette en snijd in blokjes.
Verhit bakolie in een koekenpan en fruit de ui 2 minuten. Voeg de champignons en courgette toe en bak enkele minuten op een middelhoog vuur.
Pers de knoflook erboven uit en breng op smaak met Italiaanse kruiden, zout en peper. Voeg op het laatst de cherrytomaatjes mee.
Breng water aan de kook voor de volkoren penne. Kook in 8 minuten beetgaar. Giet daarna het water af.
Schep de penne door het groentemengsel en roer de zure room erdoor. Proef en breng op smaak met peper.
Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan en garneer de pasta ermee.
Tip: Lekker met verse oregano.
Lekker en gezond eten met diabetes
Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:
- Adviezen en tips in heldere taal
- Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
- Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
