Volkoren penne met kastanjechampignons

Bereiding

Pel en snipper de ui. Veeg de kastanjechampignons schoon met keukenpapier en halveer ze of snijd in vieren.

Was de cherrytomaatjes en halveer ze. Was de courgette en snijd in blokjes.

Verhit bakolie in een koekenpan en fruit de ui 2 minuten. Voeg de champignons en courgette toe en bak enkele minuten op een middelhoog vuur.

Pers de knoflook erboven uit en breng op smaak met Italiaanse kruiden, zout en peper. Voeg op het laatst de cherrytomaatjes mee.

Breng water met een snuf zout aan de kook voor de volkoren penne. Kook in 8 minuten beetgaar. Giet daarna het water af.

Schep de penne door het groentemengsel en roer de zure room erdoor. Proef en breng op smaak met zout en peper.

Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan en garneer de pasta ermee.

Tip: Lekker met verse oregano.

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Ingrediënten

  • 1 biologische ui 
  • 250 g biologische kastanjechampignons 
  • 250 g biologische cherrytomaatjes 
  • 1 biologische courgette 
  • 1 biologische knoflookteen 
  • 2 theelepels biologische Italiaanse kruiden 
  • 170 g biologische volkoren penne 
  • 75 ml biologische zure room 
  • 25 g biologische pijnboompitjes
  • 1 eetlepel bakolie 
  • zout en peper naar smaak

Koolhydraten 71 g
waarvan suikers 15 g
Vet 20 g
waarvan verzadigd 4 g
Eiwit 24 g
Vezels 12 g
Groente 500 g
Kcal 586
Zout 0,1 g

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.