Volkoren poffert met gebakken appel

Aantal personen
6 personen
Kooktijd
70 minuten
Bereidingswijze
Menugang
Soort gerecht
Volkoren poffert met gebakken appel

Ingrediënten

  • 225 g volkoren tarwemeel
  • 8 g bakpoeder
  • 300 ml halfvolle melk
  • 1 ½ ei
  • 50 g rozijnen (optioneel)
  • 2 theelepels vloeibare margarine
  • 3 appels
  • 3 theelepels kaneel

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
244 kcal
Koolhydraten
38,8 g
- waarvan suikers
17,2 g
Vet
4,4 g
- waarvan verzadigd
1,2 g
Eiwit
9,1 g
Vezels
5,6 g
Groente
0 g
Zout
0,62 g

Bereiding

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Meng het tarwemeel en het bakpoeder. Voeg in delen de halfvolle melk toe en meng met een garde. Voeg de eieren toe. Roer als laatste de rozijnen door het beslag.

Vet een tulband (of poffertpan) in met de vloeibare margarine en bestuif met wat extra meel.

Giet het beslag in de vorm en bak 50 minuten in de oven.

Was de appel en snijd in kleine blokjes.

Verhit een beetje vloeibare margarine in een koekenpan en bak de appel 3 minuten. Voeg de kaneel toe.

Snijd een plakje van de poffert en schep hier wat gebakken appeltjes op. 

Tip: Je kunt de poffert natuurlijk ook maken in een traditionele poffertpan. Als je de poffert au-bain marie gaart, verleng dan de baktijd.

Wil je graag gezond en goedkoop eten en kun je daar wat hulp bij gebruiken?

Meld je gratis aan voor Appeltje-eitje en ontvang een receptenboekje met gezonde en goedkope recepten en handige budgettips.

Meld je aan
Gezond en goedkoop eten - 16 goedkope recepten