Volkoren tortilla­chips met avocado­dip

Aantal personen
6 personen
Kooktijd
15 minuten
Bereidingswijze
Menugang
Volkoren tortillachips met avocadodip

Ingrediënten

  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 theelepel komijn
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • ½ theelepel cayennepeper
  • 4 volkoren tortilla
  • 1 avocado
  • ¼ limoen
  • snufje zwarte peper

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
210 kcal
Koolhydraten
21 g
- waarvan suikers
1,1 g
Vet
11 g
- waarvan verzadigd
1,4 g
Eiwit
4,7 g
Vezels
4,6 g
Groente
30 g
Zout
0,37 g

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Meng de zonnebloemolie met de komijn, paprikapoeder en cayennepeper.

Bestrijk de tortilla’s met de kruidenolie en snijd vervolgens met behulp van een pizzasnijder in driehoekjes.

Leg de driehoekjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak 10 minuten in de oven.

Halveer de avocado en schep het vruchtvlees eruit. Prak dit met een vork en breng op smaak met limoensap en zwarte peper.

Serveer de tortillachips met de avocadodip.

Bewaar de tortillachips in een afgesloten bakje, zo blijven ze meerdere dagen lekker.

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge!

7 dagen eten en drinken zonder toegevoegde suikers: dat is de Nationale Suiker Challenge. Meedoen is leuk, lekker en goed voor je gezondheid. Schrijf je gratis in en krijg ook de smaak te pakken!

Groente en fruit in de vorm van een ijsco