Volkoren tortillachips met avocadodip

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Meng de zonnebloemolie met de komijn, paprikapoeder en cayennepeper.

Bestrijk de tortilla’s met de kruidenolie en snijd vervolgens met behulp van een pizzasnijder in driehoekjes.

Leg de driehoekjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak 10 minuten in de oven.

Halveer de avocado en schep het vruchtvlees eruit. Prak dit met een vork en breng op smaak met limoensap en zwarte peper.

Serveer de tortillachips met de avocadodip.

Bewaar de tortillachips in een afgesloten bakje, zo blijven ze meerdere dagen lekker.

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Ingrediënten

  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 theelepel komijn
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • ½ theelepel cayennepeper
  • 4 volkoren tortilla
  • 1 avocado
  • ¼ limoen
  • snufje zwarte peper

Koolhydraten 21 g
waarvan suikers 1,1 g
Vet 11 g
waarvan verzadigd 1,4 g
Eiwit 4,7 g
Vezels 4,6 g
Groente 30 g
Kcal 210
Zout 0,37 g

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.