Voorjaarspesto

Bereiding

Felix Wilbrink van De Telegraaf: "Ja, ja , ja, ja, ze zijn er weer, radijzen. Ik weet niet waar ze vandaan komen, ik durf niet eens op die bosjes te kijken, maar uit de koude kas kan nog niet, dus uit een warme kas en die kan overal staan. Hoewel ik vrees dat al die buiten het seizoen gekweekte producten ons uiteindelijk veel meer gaan kosten dan de huidige prijs, warmte, lucht, water, vervoer, noem maar op allemaal, wil ik voor radijzen een uitzondering maken. Deze hebben het licht gezien. Lekker mooi rood. Rond. Belachelijk schoon en ze smaken helemaal nergens naar, maar toch ze zijn er weer, die kleine sappige knolletjes,  die zalige voorjaarsbodes.
Heel vlug opeten. Dan snij je een heel klein uitje heel fijn. Je doet uit het potje jalapeño pepers, vijf pepers in een maalbeker. De ui er in, nog twee theelepels kappertjes erbij. Dan het hele bosje fris radijsblad! Ja, ik heb het nagevraagd, kan je zonder probleem gebruiken. Een handje walnoten en een scheutje walnootolie. Dan draaien in de keukenmachine of lekker smeuïg wrijven in de tjobek. Beetje peper toevoegen. Een heerlijke voorjaarspesto voor bij een stukje vlees bijvoorbeeld".

Reactie Diabetes Fonds:
Vrolijk recept,  geheel diabetesproof! En met de pittige jalapeño-peper blijven we goed warm in het frisse voorjaar. Natuurlijk is deze pesto maar een klein onderdeel van de maaltijd. Inspiratie nodig voor de rest? Zoek nog een lekker recept.

Dit recept verscheen in De Telegraaf op 6-3-2013. Adviseur voor het Diabetes Fonds: diëtiste Sara van Grootel. Foto: Peter Schoonen

Bekijk ook de andere recepten uit De Telegraaf:

 

Ingrediënten

  • 1 bos radijs, inclusief blad
  • 1 Spaanse peper
  • 1 klein uitje
  • 2 theelepels kappertjes
  • 50 g walnoten
  • peper 
  • 1 eetlepel walnootolie

Koolhydraten 2,6 g
waarvan suikers 1,9 g
Vet 11 g
waarvan verzadigd 1,1 g
Eiwit 2,5 g
Vezels 1,2 g
Groente 40 g
Kcal 122
Zout 0,03 g