Warme kipsalade

Ingrediënten
- 300 gram sperziebonen
- 2 bosuitjes
- 200 gram kipfilet
- ½ avocado
- 1 eetlepel olie
- 2 theelepels gemalen koriander (ketoembar)
- 50 gram waterkers
- citroensap
Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)
- Energie
- 373 kcal
- Koolhydraten
- 12 g
- Vet
- 18 g
- - waarvan verzadigd
- 4 g
- Eiwit
- 36 g
- Vezels
- 9 g
- Groente
- 185 g
Bereiding
Maak de sperziebonen schoon en breek ze eenmaal.
Snijd de bosuitjes in ringen.
Snijd de kipfilet in smalle reepjes en bestrooi ze met peper en weinig zout.
Kook de sperziebonen in weinig water in 6-8 minuten net gaar.
Trek het vel van de avocado en snijd de helft in dunne plakken.
Giet de sperziebonen af en warm de plakjes avocado even op de sperziebonen in de pan mee.
Bak de kip in de hete olie in 5 minuten gaar en bruin. Bak kort de koriander en de ringetjes bosui mee.
Verdeel de waterkers over 2 borden en leg er de sperziebonen met avocado en kip op.
Druppel er wat citroensap over.
Lekker en gezond eten met diabetes
Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:
- Adviezen en tips in heldere taal
- Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
- Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
