Witlof geroerbakt met rookvlees

Bereiding

Maak de witlof schoon en snijd de stronkjes in repen.

Verhit de olie in een wok en bak de krielaardappeltjes op matig vuur 4 minuten. Doe witlof en tijm erbij en roerbak tot de krieltjes gaar zijn.

Giet de kookroom erbij en voeg naar smaak zout en peper toe. Verhit nog 1 minuut, schep de eieren en het rookvlees erdoor en serveer direct.

Ingrediënten

  • 750 g witlof
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 450 g krielaardappeltjes, voorgekookt
  • 1 theelepel tijm
  • 100 ml halfvolle kookroom
  • 1/2 theelepel zout en versgemalen peper
  • 2 hardgekookte eieren, in stukjes
  • 100 g lichtgezouten rookvlees, in plakjes 

Voedingswaarden per persoon

Koolhydraten 25 g
Vet 10 g
waarvan verzadigd 3 g
Eiwit 14 g
Vezels 4 g
Groente 188 g
Kcal 262
Zout 1,1 g